Ειρήνη Μπάτζιου

Ειρήνη Μπάτζιου

Έχοντας ως άξονα την αγάπη για εξερεύνηση και σαν πυξίδα την περιέργεια για το σύμπαν, σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα έφυγα για το Μόναχο της Γερμανίας όπου έλαβα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στην Αστροφυσική από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Οι ερευνητικές μου ανησυχίες με κράτησαν στην πόλη αυτή για να εκπονήσω τη διδακρτορική μου διατριβή στο Max Planck Institute for Astrophysics σε συνεργασία με το Technical University of Munich. Κεντρικό κομμάτι της διατριβής μου ήταν η μελέτη των υπερκαινοφανών ή αλλιώς πως πεθαίνουν τα αστέρια. Πλέον, συνεχίζω την έρευνά μου στη φυσική των υπερκαινοφανών ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ίδιο ινστιτούτο.

Ανάμεσα σε διάφορα χόμπι, όπως ο χορός, ασχολούμαι και με την επικοινωνία της επιστήμης. Στο Μόναχο είμαι μέλος της ομάδας για την διοργάνωση των εκδηλώσεων Astronomy on Tap – Munich, με λίγα λόγια ομιλίες Αστροφυσικής στο χαλαρό περιβάλλον μιας παμπ.

Στο 2’science:

Ασχολείται με μέρη της οργάνωσης του υλικού για την ιστοσελίδα, οργανώνει το κομμάτι των αστρονομικών «σαν σήμερα» και υπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Αρθρογραφεί και συμμετέχει στην επεξεργασία του υλικού που ανεβαίνει στη σελίδα και τα social media, καθώς επίσης και στις δραστηριότητες του 2’science.